Tuesday, June 24, 2008

Jalan-Jalan, Makan-Makan (Shopping-Shopping?!!)

Wah-wah.. this entry macam catz punya catchphrase pulak.. heheh

Setelah sekian lamaaa berpuasa dari memakan chillis, kami sekeluarga telah kesana semalam :D
Mama had our fav bbq ribs n chicken (to die for! seriously), Papa's ribeye steak, n Awisy broccoli cheese soup + bits-n-bites frm Mama's mashed potato n chicken.. Awisy telah mengglamerkan meja kami dengan menjerit-jerit sekuat hati sekiranya lambat disuapkan makanan, huhuhu.. Kalau x caye tengoklaa gamba bwh nieh.. makanan sampai je atas meja, Awisy terus stress.. Mama n Papa kontrol ensem ;)


Waiter kat chillis pun x senang duduk dengar jeritan Awisy.. skejap-skejap dtg cek n nak refill air.. oh yes, air is one of the reason we kept coming back to chillis sbb fruit juice coz eventhough expensive at rm8 perglass, ia boleh di refill sesuka hati n boleh tuka2 nak buah apa, orange, mango, apple, guava, etc..


Cheese broccoli soup Awisy pun besh.. Mama n Papa tumpang makan sama.. hehehe



Afterlunch.. Awisy terus tido.. sampai ke petang.. Mama n Papa jalan-jalan tolak stroller kat gardens.. Spent quite sometimes @ Borders n lepas tu had tea at starbucks.. Awisy ws still sleeping..



Mama pakai blouse hungary yg lagi satu.. my fav, because the embroidery is sooo cute n in my fav colors.. Hd to loose the belt anyway sbb somehow nampak weird laa.. maybe betul kot suggestion wak n cat, pakai diff color or size besar.. nanti kita try ek..


Bila kat Midvalley, Mama bought some scarves at Arzu, Awisy wake-up hungry n we feed him (milk).. Lepastu dia buat hal takmo dah dok stroller, nak dukunggg.. Bengkak tau kaki mama dukung budak 8kg round-round Midvalley.. Papa bagi alasan selsema xleh dukung Awisy nnt jangkit :P



Papa belikan electric steamer utk steam Awisy nye food.. before this kitorg rebus.. Mama xsteam sbb piuk steam Awe sgt besar n tak seswai nak steam makanan Awisy yg cute-cute sizenye.. (bagus x alasan?)

Sbenarnya kitorg aim steamer kecil yg size mcm tupperware kt Metro, tapi sampai laa nieh dorg x restock, malas dah nak tunggu.. harganya lebih kurang sajee... tapi kalau kecil senanglaa nk bwk travel kan, yg nieh besar sket..

Nanti bila dh guna steamer ni Mama cite yek..

Babai!



6 comments:

Ms Lola said...

Wow, brp lama u maik cuti, Mimi?

mama ryan said...

yup!!! minus d belt pls...

bestnye awisy leh tido lena spjg ur outing... jeles giler hokkay... alangkah bestnya kalau ryan pun boleh mcm tu....

mrs noba said...

chilis..yummyy!
still on leave ke?

Zuhaini said...

erm.. itu steamer brapa arga nya..?kalau murah leh kami beli.. hihi.. tapi nmpk macam ratusan je tuh..

Catz said...

hem..baby food kena masak guna steamer ker??..ehm complicated jugak ye jaga baby..patutlah anak ko comel..emaknya sgt rajin lah...kalau dah steam baby food, emak nya pon buleh jugak steam food dia kan..tentu akan jadi kurus..huhuuhuhuhu..
healthy food gitewww..

Mimi said...

ms lola >> amik leave 1 day je.. act posting nie pun lag 1 day oso.. hehe

mama ryan >> aah lately nieh lepas makan sure die tdo laaaama, tapi bila dia bangun siapla, nampak i je nangis nak kluar drpd stroller.. huhu

mrs noba >> nope.. blogging live frm ofis thehehee

zuhaini >> steamer not-so cheap but not-so expensive either.. rm115 kalau xsilap.. tapi leh guna for adult food as well..

catz >> rajin ke emaknye ini?? hehehe.. steamer itu masih dalam kotak.. masa beli kanmainsemangat lagi.. makanannya di steam supaya lembut berkrim disukai ramai~