Sunday, July 13, 2008

Hari Tidur Sedunia

Yups.. dats wat we did on saturday..
Tdo sampai pukul 2 lebey ok!
Papa pulak demam :(
Last week Awisy, this week Papa, next week Mama?
hopefully not!

Bila dh ptg petang me mandikan Awisy and plan to bring him to pasar malam wif makngah..
Tgk2 bila kitorg siap Awisy dh tetdo atas perut papa kuikuikui..
But ok gaks Awisy x itut, the market ws packed wif ppl..
Maybe wif the oil price increase followed by everything else, ppl resort to shop at 'pasar malam' rather than say Cold Storage (no offense he he) but really, adeke nenas rm10 sejibik? (tapi me still masuk gak huhuhu)..

We bought foods as well as tudung and this kain angkasawan for me, ma sista, n emak.. cheap, rm20 je spasang, tapi turned out gerai sebelah tu rm18 je!! benci taw pakcik tu, harga borong sangattt.. huhu

And tonite sumthing rather funny happened.. my folks hse is being terrorized by rats for quite sometimes already (pening kepala cemana nk eliminate all, tips anyone?)..
Anyway, my bro after he layan Jangan Pandang Belakang he became easily spooked n mentioned to my sista "ade plastik bergerak"..
My dad who ws asleep already tetiba menjawab (sambil tdo ok) "tadi abah dah tangkap sekor".. hehehe.. macam xde kene mengena kan?!

But as me n my sista ws doing crazy quizzes on blogthings, mmg ada plastik depan toilet tu yg sometimes crinkling sendirian berhad..
Bila jengah, mcm xde pape.. crinkling lagi.. jengah lagi xde pape..
Last2 my sis tgk betul2 plastik tu dh berikat (plastik sampah).. rupa-rupanya abah ikat sekor tikus dlm tu.. kuikuikui.. terungkai segala misteri (abah pun satu mcmla tikustu xleh gigit plastik tu utk buat lubang keluarkan..)..

Huhuhu.. dh ngantuk.. nak pi peluk budak bam bam n sleeppp (tapi tikus tu nak wat cemana? seme org lain dh tdo, ni yg konpius niehhh)..

ZzzZZzZZzzzzzzz...

2 comments:

Saira said...

dah selesai isu tikus tu? Me n friend penah buat cam ni.. Ko bungkus tikus n plastik dlm sokabar.. pastu ko letak depan tayar kete.. ko drive, lenyet tikus tu kasi kiok.. Kejam? kalau ko tak buat, nanti tikus tu balas dendam.. it has to die! Believe me..

Mimi said...

oi ganas nye ko!! aku cam xsampai hati je nak lenyek tikus tu hehe.. anyway problem yg belum solve is tikus2 yang belum ditangkap tu.. adakah berbaloi panggil pest control?