Wednesday, September 10, 2008

Master oh Master

Tgh nak apply nieh.. Scholar application dah nak tutup, baru laa terhegeh nak cari supervisor hehehehe... Ye saya mengaku saya mmg hampeh..

Hmm UPM ke UM? By research ke by course?

Of course la by research, otak dh karat nak amik by course.. Stady PTK pun last minute, ini plak nak study analog electronics, DSP bagai (kan saira kan! caiyok caiyok hehe).. UPM ke UM? tricky question.. UPM lagi dekat, contact pun ramai.. Kalau UM plak ada gang, Catz meow meow yg cumil lote hehehe..

Oklah.. Kene siapkan proposal..

Tatta~

p/s - Monday nite Awisy demam panas! 2 kali p clinnic dlm 1 malam.. Smalam EL to tido take care of him :) Harini dh okay~ But he's still on antibiotics..

8 comments:

mrs noba said...

i plan kalo nak amik, i akan amik kat UM.
you'll be doing research? tabik...
my husband dulu2 memula try amik research but tewas di tgh jalan (coz cought with work and all)
then dia amik course..alhamdullillah tinggal this semester jer nak abiskan projek...

Zuhaini said...

uih.. bestnyer.. tahniah! n gud luck!

erm.. kalau i, i amek UM pasal dekat ngan opis! hihi..

tp apa-apa pun, rasanya pihak atasan x kan kasi la.. officer ciput! kang sekor gi study, patah sayap! hahaha :)

Catz said...

eii..chumel ke mak nih..kembang idong mak ni sekejap..tgh berada di awang-awangan neh..hiks..hiks..

Saira^_^ said...

Mimi.. Amik la by course.. hehehe.. nanti phd amik la by research.. aku cadangkan upm.. jimat minyak.. hehehe... tak pun utm.. dekat la sikit ngan bestprn ko.. HAHAHAHA..

mommylyssa said...

i pun kat um. i tgh buat by research. i rasa kalau amik by course easier kot. i nii pun tak abis2 ni... dah lama dah (but insyaallah almost finish!). kalau buat by research kena pandai pilih supervisor ;-)

Aimi Mukhlis said...

Sambung kat UPM pun ok apa. Senior setempat keje aku dulu wat master kat UPM setahun je dah complete, tapi dia buat course based lah. Kelas petang after office hour, kalu tak pun weekend.

Btw, good luck!

Mimi said...

Mrs Noba..
I think I'll go with UPM sbb lagi dekat dgn homesweethome.. I dont mind doing research as its actually my field hehheee.. Kalau xbuat master pun hari-hari buat research (xkirela research projek ke research handbag kan!) I xyakin laa nak amik by course, with Awisy top-up with my kemalasannn..

Zu..
Kat sini, we hv to do it.. by hook or by crook.. ecehh..

Catz..
Mmg chumelll... patut smalam kurang je angin.. hang dah sedut yek?

Saira..
Chett.. alaaa cakap je laaa ko rindu kan?! (seriously! hehe)

Mommylyssa..
U kat UM? amik course apa?? manatau leh tambah geng.. hehe.. Caiyok caiyok! dh brapa lama u buat? part time or full time?

Aimi..
Hoho aku nieh amik fulltime kot.. Apply n hopefully dapat cuti belajar.. aminnnn....

mommylyssa said...

MEngSc ~ mechanical eng dept. Ni dah my 3rd (and final) year. But not bcos my supervisor tak kasi lepas...bcos i nii teramat sangatlah "rajinnn" hihihihi... Beware yaaa... ada jugak jenis supervisor yang mmg tak akan kasi grad dlm masa setahun...