Friday, June 12, 2009

Me in Black Ariani

Middle length, L size (yes mukaku tembam sobs)...

Actually I've tried pasar malam ones before, jadi pelik dan pipi tesepit.. macam ikan emas pun ada! So I give up.. Haha

I'm still adapting hahaha.. But yes laa very convinient this type of tudung! Sarung, pin kat tepi.. done! No more kes xcukup brooch di pagi hari! No wonder u guys are addicted. Some dah tak pakai bawal no more kan?!



But I think its a bit pricey laa sobs.. Maybe i'll buy my 'staple colors' utk dilenjan over and over.. Already bought balck and purple yesterday, so will need, soft pink/maroon, dark brown, and maybe grey.. Cream/White cam x nampak yg plain pulak.. So basically if i have:

Black(done), Cream, Brown, Purple(done), Pink, Maroon..

I'll be contended, heheheheheheh >:)


Eh tapikan (bykknye but and tapi), mcm pelik la cara promoter kat Ariani tu bg discount.. It actually depends on the promoter, ada yg bagi 5% (standard kot) and ada yg bagi 10%.. pelik.. Would prefer if they standardize, xla terasa rugi ke apa kan? Any experience on this? Pastu memula kata member kene bayar RM10, then2 tup2 after we all dh settle, adik tu kata "takpela kak, saya bagi akak jadi member, saya bayar pun takpe.." huhuhu, wth la kan? (Although aku sign up la, rezeki jgn ditolak, hehh)...


Sekian bebelan saya!

9 comments:

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

kita pakai semua tdg dezahra ..mmg sesuai utk semua .. nanti visit my blog ada link my bizz blog ..tdg cam gini sarung jer senang ..kena pilih yg priey skit tp kualiti ok ;-)

Zuhaini said...

alahai comel la mama awisy! :)

berapa rm eh ariani..? :) hang x suka munawwarah ka..? setengah org prefer munaw.. i tatau la..

i rasa sama je.. haha..

but i still maintain dengan bawalku! haha :) x dak pulus! :)

rina said...

hi mimi... ikut my pengalaman, ari.ani ni memang sengal sikit. sukati dia jer nk bg disc baper. kdg2 tu kalau kita tak tanya... doang pun senyap jer tak kasi disc. tp tulah walaupun kesengalan terlampau saya terjebak jugak dengan tudung aria.ni.

cam u ckplah... sebab senang pakai main sarung jer kan.

Ms Lola said...

Company tu mmg cam tu... terpulang kpd SA yg entertain. Rasanya, the company bg commission kat depa kot - mcm SA kereta la (agaknya)

YusVogue said...

beb...
visit my blog.. it's the quality is similar with ariani and munaw..but with a cheaper price.. huhu rm35/pc...

jenguk2 la ek..

YusVogue Collections
yusvogue-collections.blogspot.com

MN said...

i masa memula pakai munaw, camtulah. beli kaler yg konon2 selalu lenjan and all.
tau2...hmmmmphhhh!!!! macam dah nak kena beli drawer khas utk tudung itu saja!

but heiyy....oklah you pakai. tidak langsung spt ikan mas (gelak i baca ni okeh!!!)

Mimi said...

diana n yus..
Thanks! nnt i chekout ur bizz blog okehs.. Actually i takut nak beli online sbb xleh try.. Kes ikan emas la ni..

Zu..
Comel? Awww.. Malu guwe.. Heheh.. . Baper rm? varies, tapi kalau xsilap paling murah rm60 pluss..

Rina..
Oooo.. So normal la rupanya ek.. Maknanye, next time mesti mintak discount! u mesti dh byk collection ni, jeles! Hehe..

Lola..
Tu laa, i dh agak dh sure ada komisyen.. Tapi yg xbest bila buat style gini, dorg jadi extra helpful @ pushy!

MN..
Betul tau, sakit jiwa bila try je hubby gelakkan. Tapi yg ni dia bg green light, heheh.. I dh lama teringin nak try munaw, tapi too far frm here. Ariani yg sekangkang kera pun baru 2nd time ade can masuk, heheh... Tapi yg u ckp mmg betul, nnt sure melarat kan! Staple colors la konon.. Hehehehheehe

Aiman's Mommy said...

mimi, u look nice with that ariani, nampak comel.hehe

Mimi said...

Aiman's Mommy..
Comei ke?? Awww!! Macih laling.. hehe