Monday, June 22, 2009

Yeay! Saya Chenta Keje Go.men

Hehehe.. pengakuan poyo.. i know.. just bear w me :P

*Quick Update
My prev problem is solved. Tak perlu tangguh pengajian 1 sem whatsoever..
I cn register and start my msc this July, no problem.
They will count my study leave as part of the probation period.

Alhamdulillah.. (Saya dh bernazar sesuatu, bila dh confirm nnt saya akan bayar nazar tu = reminder for myself!)


Yeay! Happy! Happy! Lalalalaaaaaa....

Now, back to work..


Tata!

6 comments:

Zuhaini said...

wah.. alhamdulillah.. congrats on ur 44.. daku lambat lagi kot.. sini x dak post.. huhu :(

u sambung study tu part time ke full time..? nak blaja gak la.. best ni!

**x apply MOSTI punya fund tu ka.? apa ka namanya..

babe, u sambung study, 2 tahun tu (kalau full time kan,) seniority hilang eh..?

Mimi said...

Zu..
i sambung full time, so cuti bergaji penuh, seniority x hilang sbb pergerakan gaji still berjalan macam biasa.. tinggal xdapat elaun kritikal je.. yg lain gaji mcm biasa + scholarship lagi (makcik kayo! muahahaha).. apelagi.. apply la skim ldp mos-ti..

pasal 44 tu, skim kitorg mcm lecturer, xpayah tunggu kekosongan utk naik gred.. tunggu agensi open offer, apply, hantar CV semua and tunggu lah result frm j-pa..

tapi insyallah, rezeki u akan ada x lama lagi.. aminnn

Real Woman said...

wow i betul respect la kat u. With yr job plus being a mother u cn stil find the time to study! Tabik la!

yaya said...

mimi, i happy tgk u happy, ye lah before this u macam sedih-sedihkan... tak best tau... k happy2 yeh, gi makan molten chocolate cake!

Aiman's Mommy said...

mimi..congrats on ur promotion to 44, me takde chance lagi, post takde plus PTK x settlle lagi..huhuhu..poor me..bestnya dapat scholar,scholar apa tu?utk my scheme boleh ke?hehe i pun tgh planning nak apply scholar yg my employee provide,tapi advert x kuar lagi..

Mimi said...

Real Woman..
Heheh, i've been wanting to further my study since aeons ago.. alhamdulillah my wish is finally granted. Btw I got my study leave! So in 2 wks i'll be full time student!

Yaya..
Thanks for ur concern babe! Best nye ada cyberfren like u ;) Aku slalu baca pasal maid hang tu.. best of luck searching for new maid! Molten cake sounds gooooood.. hehe

Aiman's Mommy..
Babe, my advice, pepehal settlekan ur PTK.. after dat legee.. serius.. which agency r u in? jumla sambung belajar sama2!