Wednesday, January 20, 2010

Kereta Baruku Di Langgar Road Maniac

The road ws quite narrow because few cars were paking on both side. I saw the maniac car coming (fast!) towards me. But i got there first, so saya lalu dulu. Sangat terkejut bila the car continue to speed towards me (masa tu atas bumper!) and hit my side mirror and terus lari!

Saya u-turn and chase that car although the chance ws pretty slim sbb jalan bersimpang, mana saya tau dia pergi simpang mana satu kan? Di takdirkan, saya masuk simpang yang betul, and there he is waiting for traffic light. I drove behind his car, honk honk and signal him to pull over.

Dia buat dek. Jalan terus je, tapi xleh laju sebab byk kereta.

Saya ikut dan hon hon hon lagi sampai at last dia pull over. Dia keluar.. Saya keluar..

Saya: "awak dah langgar kereta saya kenapa awak lari mcm tu je?!"

maniac: "awak yang makan jalan!"

Saya: "kalau saya yang makan jalan kenapa awak pulak yang lari?"

Stupid right?

Maniac: "side mirror saya pun kena!"

Habis kenapa lari? So stupidos..

Saya: "tunggu sini sekejap lagi suami saya dtg"

Maniac: "awak tunggu la" sambil cepat-cepat dia masuk dlm kereta

Saya: "awak nak lari lagi? Saya report polis" sambil hp cam snap his pichas

Maniac: "reportla report.. Ha ambikla gambar saya" tapi cepat-cepat tutup pintu kereta and blah sambil tunjuk middle finger.

Coward right?

Argggghhhhh.. geram geram geram gerammmmmmmmmmmmm

Anak dia ada kat seat belakang ok. And awisy too ws sleeping on his carseat. Seb baik my airbag x deploy, kalau x mmg haru!

Kalau la fikir secara lojik, let say it ws my mistake, for sure he'll pull over and demands me to pay right? In fact anyone in his right mind will pull over after accident regardless who to be blame.

Psycho.



Dont worry i got his plate no.. Snap picha lagi masa tgh tail dia.

6 comments:

PurPle said...

huh, siap tunjuk middle finger?! i think he's just born rude & wired that way. or is't 'she'?? hope the kid at the back seat is not his. apa kata bg detail jenis kete, kaler & the no plate... heheeee.

Anasfadilah said...

u go girl!

hahah mana mau lari plat number dah ada dalam gambar

middle finger kunun..tak takut..

jumpa balai je setel

precious innocent said...

ala, awat u x share pic dia kat dlm entry nie.. nak kepoci jugak!!!

tp org tu psiko aaaa!! giler langgar lari mcm tu... somemore pompuan!!!

-mama emma®-

MN said...

erghhh..psycho!!!
geramnya i bacaaaaaaaa!!!

Aimi Mukhlis said...

Yer, samseng gak nko ni ek??
Unbelievable! :)

Mimi said...

Purp..
Its a 'he' dan memang aku rasa brand2 samseng sket, sbb dhiah ada dlm kete tu dia kata muka mamat tu mcm ganas, haha.. nntla aku citer panjang eh..

Dilla..
Tu la pasal. Padan muka dia, kan dah kena saman!

Emma..
My hubs pun kata dia berani buat mcm tu sbb aku ppuan.. Nasib dia kene org yg u-turn n kejar balik, haha..

MN..
I kan sampai x tido malam (haritu) sbb sakit hati punya pasal.. Cacat kete aku! huhuhuhuhuuuu

Elia..
Aku samseng? Xde la babe.. Tapi kalau ko yg kene i'm sure u wont let the other party off the hook that easy! Ni free2 je aku kene replace side mirror aku!