Wednesday, February 17, 2010

From Uni to PD

This morning Mama dengan penuh semangat bangun and siap-siap ke ofis. Niat di hati nak sambung research project secara intensif! Maklumla dah almost 1 week break.

As we push off tgk2 dah 8:15am, tak sempat la Papa punch card kalau hantar Awisy. Pergi ofis dulu. Perut dah memanggil-manggil untuk diisi. Papa pulak sure xnak keluar bekfes, dia pekerja misali ok! (ye ke papa? nyeh nyeh nyeh) So me drop off Papa kat ofis and call Atuk & Awe. Diorg sure tengah bekfess ni...

"Kat mane?"

"Kitorg baru sampai kat pasar. Meh la!" Atuk ajak breakfast kat spot fav kat pasar yay!


Skejap lagi Awe call balik..

"Jum, Mak nak ikut abah pi mancing.."

"Alaaa.. orang ingat nak pi uni hrni, dah lama cuti. Hehe.. Takpela pi sana nak breakfast dulu. Tunggu!" I replied.

Sampai sana, Atuk dan Awe muka berseri-seri nampak Awisy (hehe). Tetiba Awe lontar suggestion baru..

"Jom pegi pantai! Abah ajak.. tak jadi pi mancing"

Hehehe.. rosak rancanganku nak buat research. Takpe esok masih ada! (note to myself: mulai esok mesti insaf!!!!!!)


So today we went to PD. Surprisingly the weather was gorgeous. Redup je. Sampai tengah hari pun ppl still mandi laut dan berendam. Mama berpakaian skema, maklum la niat asal ke ofis, malas dah nak balik tukar baju hehehe.. Enjoy the pichas~


Atuk bergaya macho

Awe plak bergaya manja

Mama berbaju ofis, Awisy plak berbaju tido

Atuk kate Diddah ni asek pakai baju belang-belang je, hehe..

Oh Nanan mesti ikut kemana saje

Romantis ok!

Haihhh jannan kacau la!

Ombak! Ombak! Ombak!

Awisy memula takut.. last-last taknak balik!

Berkelah di pantai yang indah~

Best!




Bila nak balik, Awisy dah start nanges..

"Tannak balik! Nak bandi! Nak ombak!"

Mama dragged Awisy yang tengah meraung-raung sambil buat muka macho gelak-gelak. Bila Awisy nampak kete Awe kat carpark, makin kuat dia nanges..

"Tannak naik car! Nak naik bot! Nak naik bot!"

Maka Mama pun berjanji..

"Nanti kita datang dengan Papa, Papa bawak naik bot okay baby~"



Oleh itu Papa.. Janji mesti ditepati! Hehehehehehehhehe >:)

No comments: