Monday, February 8, 2010

Paling Comel Di Hati Saya

Tengah-tengah pagi buta dlm kol 3am dia bangun, duduk, nangis kuat-kuat..

"Mane? Mane? Mane?"

Mama ngan Papa yg terpisat-pisat bangun tanya:

"Mane ape Awisy?"

*Sobbing* "Nannan ne?"


Iskkkk!! Tengok tu bila dah pagi nyenyak je dia tido wif nannan by his side. Sedikit menyesal beli nannan ni. Tak sangka dia leh become to attach with it. Tido bwk nannan, jalan-jalan bawak nannan. Masuk shopping complex pun nak bwk. Of course la kitorg tak bagi sebab:

1. Nannan tu besar!
2. Scoops dia a bit tajam! Xla sampai luka, tapi perit gakla kalau kene..

So everytime we went shopping, masa kuar kete kene really divert his attention supaya dia tak ingat. Kalau dia ingat mmg u'll see a parents making entrance while dragging their crying son! Skejap je la tapi.. Kejap lagi dia nampak bende lain lak. Huhuhu..





Nampak tak nannan yg amik space tu??!!





Rasa nak kejut! Tapi malas nak layan kalau dia dh bangun.. hehehehehe

7 comments:

Mimi said...

testing testing 123..
ok?

PurPle said...

ok.
mmg comel! awisy nmpk pnjg in the jumpsuit. kira nannan tu dah ala2 bantal/towel busuk lah ni yer.. nk dibawa ke mana2 saje. so bleh panggil nannan busuk.

Zuhaini said...

wah.. dah besar panjang awisy!

mak ai, besarnya mainan! :)

okinokiyo said...

mimi, awisy in the jumpsuit masa nak tido ke lepas mandi siap2 terus pakai sampai tido?susah tak dia nak jalan?comel jekkkkk..tapi panjangggnye..

nasya plak dgn anak2 patung bear segala sampai dia plak jatuh cot dia sbb anak2 dia makan space besar hehehhe

Mimi said...

Purp..
Heheh aku testing sbb adik aku kate dia xleh nak submit comment. Kaki Awisy dh panjang kan! Nnt sure lagi tinggi dpd aku ngan pakcik, hehehe. Betul tu, dh macam bantal busuk, tapi nannan busuk cam xcomel lak, nak kene cari nama panggilan utk nannan nieh.

Zu..
Haha mmg besar. So kitorg tdo pun menjadi semakin sempit sbb nannan amik space!

Mai..
Haha I rasa ni la size sleepsuit yg paling besar available kt mothercare tu! I slalu beli time2 sale, dapatla murah sket.. Kitorg pakaikan time nak tido, b4 tdo gosok gigi, cebok, tuka pampers, then tuka baju. Kalau tak mesti berlapuk n comot! Kaki dia ada dot-dot yg anti slip tu, so xlicin even bila lari2 atas marble floor. Tapi, part stokin tu mmg kotor aaa... hehe

Hahaha, gilerla Nasya! dah ada sifat2 keibuan di situ. Sanggup bekorban utk anak2 dia! hehehe :D

fabulous.farah said...

hai..salam kenal..kalau tido mata tak tutup raoat orang cakap genius

Mimi said...

Fabulous Farah..
Hi! Welcome to my blog :D
Genius? Wow, first time dengar. Amin! hehehe.. Awisy bukan setakat mata terbukak, mulut pun ternganga.. kekeke