Tuesday, February 16, 2010

Resepi Sambal Mangga Muda

Ohhhh.. inilah rahsia saya makan banyak! ngeeeee :D
Bermula dengan kesilapan membeli mangga yang masam. Sangat masam memang tak boleh diratah begitu saja. Maka datanglah idea..

Sambal Mangga Muda!



Bahan:

Mangga muda - potong kecil-kecil
Cili merah dan cili hijau - sebanyak mana yang anda suka
Garam dan gula secukup rasa

Cara penyediaan:

1. Tumbuk cili hijau dan merah sekali dengan garam dan gula
2. Gaulkan dengan hirisan mangga itu!



Itu Awisy sedang ratah ikan terubuk masin Mama


Sedapnya makan dengan sup ayam dan ikan terubuk masin yang dipotong kecil-kecil :D Sambal yang lebih boleh disimpan dalam peti sejuk untuk makan malam atau hari esok.




Ape Papa? Diet?

1 comment:

Hanim Mahali said...

idea yang bagus ... boleh cuba lepas nih ...