Tuesday, February 9, 2010

Tragis! My Little Accidents Di Pagi Hari

Bangun pagi-pagi lapar. So saya ke dapur, masak air. Hajat di hati nak buat miso soup. Air pun masak. Mula-mula buat air dulu. Lepastu, koyak peket miso, tuang air panas, pastu masukkan paste pulak.

Masa tengah masukkan paste dalam air panas tu..

"OUCHHHHH!!!!" Prangggggg *bunyi mangkuk jatuh atas lantai*

Papa jerit..

"Kenapa U???"

"Tangan i tercelup dalam air panas!"

Lari masuk toilet, lalukan air dekat tangan yang dah melecur. Pedih! Papa pulak selongkar first aid cari krim untuk sapu. Lepas setengah jam lalukan air sejuk dekat tangan, i keluar toilet. Papa sapu krim.



Tangan ku yang cedera. Mintak2 tak blister..

Crime scene

Miso shiro ku yang tak kesampaian

Hubby ku yang ala-ala hero of the day buatkan yang baru..

Siap posing okey :P




Dulu mak yang ajar kalau kene air panas cepat-cepat lalukan air sejuk lama-lama, nanti tak blister or kurang blister. Dulu my mom cikgu st john masa kat convent, hehehe. Hopefully 1/2 hour is enuff. So far nampak merah je sikit, no bubble. As i'm typing, pedih pun dah kurang.. hehe

Korang.. sila hati-hati masa handle air panas!


p/s to Nyetto - masa dok dalam toilet, serius aku teringat time meggi panas tumpah kat peha ko dulu hehehehehe :D

3 comments:

Zuhaini said...

siannya.. mak saya kalau kena minyak panas, basahkan sikit permukaan affected tu and then bubuh garam.. tatau baguih ke idak.. haha

Akak Ratu said...

tq sis, new info for me

btw, salam perkenalan ;-)

Mimi said...

Zu..
Ermm x penah trylak letak garam, hehe. Tapi kalau kene minyak panas sure lagi sakit kan! I ni clumsy, leh tercelup tangan dalam air panas.. sobs sobs

Akak Ratu..
Ure welcome :D Sharing is caring rite~ Welcome to my humble blog and salam perkenalan tu u too sis!