Monday, March 1, 2010

Asam Pedas oh Asam Pedas

Kate dedua orang melaka kan? :D Kalau dah lama tak dapat sure gian haha :D

Oi! I'm talking about asam pedas okayy! Papa brought us here. Apparently his 'port lepak' di zaman muda remaja ;) Location, nearby Straits Meridian Hotel. Opposite the infamous Apple Burger restaurant. Place was packed when we arrived, around 930pm..

After around 2 hrs drive frm Bangi to Melaka (plus traffic jam, we encountered 3 accidents along the highway!), we are starving!


Real Asam Pedas

Muka-muka kelaparan
While waiting for the food..
Awisy's roti canai was the first to arrive~
White rice comes with telur asin, nyum nyum.

Asam pedas kembung for Mama

Asam pedas daging tetel (lemak berkrim!) for Papa

Telur dadar for Awisy

Awisy habiskan roti canai, then pau nasi Mama!



Verdict :
Kuah cair sikit. Bolela nak melepas rindu.
Asam pedas tetel paling best kami pernah rasa is dekat food court depan Seri Malaysia. Kick giler~ Setaraf dengan yang Mak Bangi, Mak Melaka, Nenek buat.. hehehe :D


Have a nice Monday~

2 comments:

Akak Ratu said...

hui tak leh tahan ni tgk asam pedas tetel tu... dan2 perut rasa lapo sggh... perghhh cam sedapnyaaa

Mimi said...

Sis Ratu..
Heheh, kat bangi mana kedai asam pedas feveret? my mom paling suka kat seksyen 4, yg dekat rumah-rumah tu.. ada nenek garang (haha sbb dia cam garang) tapi asam pedas dia best! but xde tetel, i paling suka terubuk ;)